top of page

Zit jij veel in je linker hersenhelft en overweeg je om een QHHT sessie te ondergaan?

Zit jij veel in je linker hersenhelft en overweeg je om een QHHT sessie te ondergaan? Als jij geïnteresseerd bent in een QHHT sessie en je weet van jezelf dat je veelal in je linker hersenhelft zit dan is het goed om verder te lezen.

Eigenlijk kun je er niets aan doen. Je bent geprogrammeerd vanaf je geboorte tot nu om maar de helft van je normale hersenfuncties te gebruiken. Onze westerse maatschappij met zijn opvoedkundige instellingen en de overheid en onze werkplaatsen, heeft er voor gezorgd dat er een onderontwikkelde rechter hersenhelft is ontstaan. En dat geldt tevens voor onze intuïtie en onze verbeelding, wat jammer genoeg in ons nadeel is. Denk aan de momenten in je kindertijd dat er tegen je werd gezegd om niet zo met je hoofd in de wolken te lopen. Of dat er geen monsters in de kast zitten. Of dat je onzichtbare vriendje niet bestaat. Of dat je moest stoppen met dagdromen. Of dat je moest stoppen met net te doen alsof of met verhaaltjes te verzinnen. Vreemde dingen werden bestempeld als een toevalligheid of een hersenschim. Wat je ouders, leraren en anderen deden, was ervoor te zorgen dat de helft van je hersenfuncties werd uitgezet. Dit is (meestal) niet bewust gedaan. Zij leerden jullie hetzelfde als wat zij geleerd hadden in hun jeugd. En natuurlijk hebben we onze linker hersenhelft nodig. Zonder dit zouden veel dingen in het leven chaotisch en ongeorganiseerd worden. Maar wat we werkelijk nodig hebben is balans.

Dus we hebben wat werk te doen om de programmering dat ‘de linker hersenhelft het enige is dat belangrijk is’ wat ongedaan te maken. En dat is mogelijk. Wanneer je een leven leidt dat overheerst wordt door logica en analyseren, leef je voornamelijk vanuit je linker hersenhelft. Je kunt je hersenen zien als dat het wordt aangewakkerd door een dubbele motor, als een vliegtuig met slechts één werkende motor. Als je heel methodisch, logisch en analytisch bent dan zal je rechter hersenhelft waarschijnlijk zijn als een roestige motor. Deze dient weer gesmeerd te worden, geolied, het moet weer worden voorzien van brandstof om de rechter hersenhelft weer aan de praat te krijgen voor jouw QHHT sessie. En dat kun je. Jouw rechter hersenhelft wacht totdat jij de motor weer start om het wakker te maken. Dat kun je nu meteen doen.

Er zijn verschillende manieren om je rechter hersenhelft wakker te maken. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen beginnen met je tanden te poetsen met je linkerhand. En probeer eens te oefenen met visualiseren. Maar er is één ding dat heel belangrijk is om te doen om een succesvolle sessie te hebben. Het is iets dat je moet horen, verwerken en integreren voordat je een afspraak maakt. Het is nodig dat je

dit volledig accepteert om uit je links georiënteerde programmering te breken. Dus wat dien je te doen?

Je moet je verbeelding voor 100% vertrouwen.

Dus, vertrouw erop. Je dient er zo op te vertrouwen dat je mogelijk iets moet doen dat voor iemand die vrij veel in zijn linker hersenhelft zit, waarschijnlijk belachelijk zal klinken. Je moet er in toestemmen om gewoon te verzinnen.

Verzinnen. In wezen verzin je een dagdroom samen met mij en ik beloof je, wanneer je in die dagdroom durft te springen en je mij toestaat jou te helpen, te gidsen, dan zal je beslist de deur openen naar jouw Hogere Zelf, jouw Ziel en zal je tenslotte de antwoorden vinden die je zoekt en de healing ontvangen die je zocht. Jouw Hogere Zelf, communiceert iedere nacht met jou in je dromen. Het communiceert met je via waarschuwingen vooraf, via je onderbuikgevoel, in dagdromen, via je verbeelding, in symbolen en verhalen en fantasieën. In de sessie willen we graag praten met jouw Hogere Zelf en niet met jouw analytische-iedere-dag-linkse- bewuste-hersenhelft. Je kunt geen toegang krijgen tot jouw Hogere Zelf via logica of beredeneren. Analyseren zorgt ervoor dat het wegzakt of vervaagt.

Lees het volgende maar eens.

Een paar jaar geleden vond er tijdens een training in Arkansas met Dolores Cannon een opmerkelijke healing plaats. Bij deze vrouw, nu ook een QHHT practitioner, deed Dolores een sessie voor de hele klas. Tijdens de sessie toen Dolores het Hogere Zelf van haar vroeg om ernstige spasme en slokdarmontsteking te helen dat haar leven ondraaglijk maakte, begon haar analyserende mind te twijfelen en begon dus te twijfelen aan het proces. Deze vrouw die daar als demonstratie lag, was zich er terdege van bewust dat er studenten aan het observeren waren die notities maakten. Op dat moment voelde en merkte haar analyserende mind, haar ego, het Hogere Zelf niet. Ze luisterde aandachtig en wachtte totdat er iets magisch zou gebeuren maar voelde …. niets! Toen herinnerde ze wat Dolores in de klas had verteld over je verbeelding gebruiken. Ze voelde dat dat haar enige mogelijkheid was. Ze begon gewoon ‘te verzinnen’. Ze vond dat ze onmogelijk Dolores en de klas kon teleurstellen. Dus ze deed het. Ze begon te verzinnen. Terwijl ze begon met het creëren van een verhaal in haar mind, zag ze plotseling, in haar mind, een zwarte stroom haar keel verlaten. Ze stond versteld. Toen ze weer wakker was, in haar dagelijkse bewustzijn, had ze geen pijn meer in haar keel! Haar spasme en slokdarmontsteking, een probleem dat ze al jarenlang had, waren verdwenen en zijn niet meer teruggekomen. Dus toen zij voor de (schijnbare) gesloten deur van haar Hogere Zelf stond, gebruikte zij haar verbeelding om deze deur te openen en er toegang tot te krijgen. Door te verzinnen!

Begrijp en realiseer - hoe meer je jezelf opent voordat je hier komt, hoe meer je oefent en toestaat,

hoe meer je verhalen verbeeldt, hoe meer je dagdroomt, hoe meer je mediteert, hoe beter het resultaat in de sessie.

En het allermooiste wat ik kan zeggen over je rechter hersenhelft en zijn functie is: je kunt niets ‘verkeerd’ doen. Het enige dat je zou kunnen doen is je te verzetten en dan gebeurt er niets. Het is dus helemaal aan jou.

Notitie: Veel cliënten die extreem veel in hun linker hersenhelft zitten, lukt het om een succesvolle QHHT sessie te hebben, zodra de vastbeslotenheid maar aanwezig is om toe te staan en te vertrouwen in het proces en mijn tips opgevolgd worden. Dan heb je een succesvolle sessie. Het Hogere Zelf is gretig om jou te helpen jouw levenstaak te herinneren en je daar weer mee te verbinden. Hoe meer je je verbindt met je Hogere Zelf:

- hoe meer de werkelijke ‘jij’ verschijnt

- hoe sneller je de juiste keuzes zult maken voor JOU

- hoe sneller je jezelf ontwikkeld op jouw pad


Priscilla Westerweele (www.praktijkazura.nl)

Candace Craw-Goldman (www.newearthjourney.wordpress.com)


4 views0 comments

Recent Posts

See All

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben.

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben. Sommige mensen geloven, omdat ze niet visueel zijn, dat ze geen succesvolle QHHT sessie kunnen hebben. Misschien ben jij een van deze mensen. Als

Constatering van QHHT-practitioners wereldwijd.

Constatering van QHHT-practitioners wereldwijd. QHHT maakt contact en interactie mogelijk tussen het Bewuste Zelf en het Hogere Zelf (innerlijke zelf). Dit wordt mogelijk gemaakt door het besluit van

Drukke Praktijk?

Drukke praktijk? Mensen die ik wel eens tegenkom en van vroeger ken of mensen waar ik mee in gesprek raak bijvoorbeeld op een verjaardag vragen mij wel eens wat ik voor de kost doe. Tja….als je dat da

Comments


bottom of page