top of page

Brian L. Weiss heeft jarenlang gewerkt als traditioneel psychotherapeut. Hij studeerde aan de Colombia Universiteit en later medicijnen aan de Yale Universiteit. Later besloot hij de psychiatrie in te gaan en werd Hoofd aan de Mount Sinaï Medical Center in Miami. 

Op een dag kon één van zijn patiënten, Catherine, zich trauma's uit haar vorige levens herinneren. Brian reageerde zeer sceptisch maar dat nam af toen hij merkte hoeveel deze herinneringen haar hielpen bij haar herstel en sloeg om in verwondering toen zijn patiënte berichten doorkreeg over zijn overleden zoon.  

Sindsdien paste hij deze vorm van hypnose veel toe in zijn werk. 

Brian werd en wordt vaak uitgenodigd op de nationale televisie en in radio talk shows, zoals: The Oprah Winfrey Show, Coast to Coast AM, Larry King Live en 20/20. Hij heeft zeven boeken geschreven over regressietherapie en reïncarnatie. Daarvan werd 'Only Love is Real', een bestseller.

Zijn eerste boek heet 'Many lives, Many Masters' en gaat over een psychotherapeut en zijn jonge patiënte Catherine, en de 'vorige levens' therapie die hun levens veranderden. (1988).

Daarna schreef hij 'Through Time into Healing' (1993), 'Only Love is Real' (1997), 'Messages From the Masters (2001), 'Mirrors of Time' (2002), 'Same Soul, Many Bodies' (2005) en 'Miracles Happen' (2012).

In mei 2008 werd hij uitgenodigd bij the Oprah Winfrey Show met reïncarnatie als onderwerp en vijf jaar later in juni 2013 werd hij weer gevraagd door Oprah in de show Super Soul Sunday, wat erg populair was in Amerika.

Dr. Weiss is nu een van de bekendste therapeuten op het gebied van regressietherapie en heeft ondertussen duizenden mensen geholpen.

Priscilla raakte geïnteresseerd in het werk van Brian Weiss. Zij had zijn boeken gelezen en was geraakt door zijn wijsheid en zijn zachtaardige, rustige en vriendelijke manier van schrijven. Zij wilde ook graag van deze man leren en besloot om bij hem de training hypnose- en regressietherapie te volgen.

Zijn manier van lesgeven was zeer prettig. Het is een charismatische, intelligente, rustige en vriendelijke man, boordevol humor. De energie in de ruimte was zeer hoog. Een prachtige training in een prachtige omgeving. Deze werd gegeven op het Omega Institute in de staat New York.

De methode die Brian gebruikt, is anders dan Dolores Cannon gebruikt bij haar Quantum Healing Hypnosis Therapy. Brian brengt de cliënt op een rustige en uitgebreide manier in hypnose en werkt daarna aan de problemen die bij de cliënt aanwezig zijn. Er wordt een regressie gedaan naar de bron van het probleem. Dit hoeft niet te betekenen dat dat in een vorig leven ligt. 

Wilt u graag een regressie ondergaan om op zoek te gaan waar mogelijke problemen of aandoeningen vandaan komen en vindt u de QHHT methode van Dolores Cannon een stap te ver, dan kunt u kiezen voor de methode van Brian Weiss. Deze methode is korter en minder intensief. 

bottom of page