top of page

Constatering van QHHT-practitioners wereldwijd.

Constatering van QHHT-practitioners wereldwijd.

QHHT maakt contact en interactie mogelijk tussen het Bewuste Zelf en het Hogere Zelf (innerlijke zelf). Dit wordt mogelijk gemaakt door het besluit van de cliënt om problemen en levensvragen aan te pakken en zich open te stellen voor de hulp en steun van andere niveaus van het bewustzijn. Hoe deze interactie plaatsvindt, kan voor elke cliënt verschillend zijn.


Enkele voorbeelden:

In de boeken van Dolores Cannon is de meest prominente vorm van interactie, de gesprekken met het Hogere Zelf via de gehypnotiseerde cliënt. Dit is de meest directe manier van het doorgeven van informatie volgens QHHT. Of deze vorm van interactie mogelijk is tijdens een sessie hangt zeer af van de cliënt. Een groot deel van de cliënten zijn in staat om zich volledig onder te dompelen in een begeleidend proces. Ze zijn in staat om te ontspannen en het kritische, analytische, controlerende deel van hun mind naar de achtergrond te verplaatsen. Dat maakt het mogelijk voor hun Hogere Zelf om zich tijdens de sessie te uiten via de stembanden. Deze prestatie moet door de cliënt worden uitgevoerd. De hypnotiseur kan het suggereren maar het kan niet worden gedwongen. (Gebaseerd op ervaring QHHT-practitioners wereldwijd: bij 70% van de cliënten.)


In andere gevallen kan het Hogere Zelf van de cliënt zijn wijsheid overbrengen via de zintuigen. Meestal gebeurt dit visueel, maar niet altijd. Scènes uit andere levens, uit de kindertijd en symbolische visioenen behoren tot het spectrum van mogelijkheden die kunnen worden gebruikt om de vragen van de cliënt te beantwoorden. Dit is mogelijk voor mensen die zichzelf toestaan om gehypnotiseerd te worden en zich in een trance kunnen laten gaan, maar waarbij hun kritische mind zich niet volledig opzij laat zetten om het Hoger Zelf aan het woord te laten.

In trance is het innerlijk oog zeer ontvankelijk, vooral als deze capaciteit van nature sterk is of goed getraind is. Hetzelfde geldt voor innerlijk gehoor en innerlijk gevoel. Sensorische informatie kan ook worden ervaren naast de verbale communicatie. (Gebaseerd op ervaring QHHT-practitioners wereldwijd: ongeveer 60% van de cliënten ontvangt visuele of andere zintuigelijke informatie.)


Wanneer de bewuste mind noch verbale communicatie, noch sensorische informatie laat doorkomen van het Hogere Zelf, zal de sessie als een kickstart werken voor het manifesteren van eventuele grote en subtiele positieve veranderingen in de uren, dagen en weken na de sessie.

De intentie voor contact en samenwerking is voldoende om toestemming te geven aan het Hogere Zelf om de noodzakelijke energetische veranderingen te initiëren. Beetje bij beetje, bijna ‘magisch’, worden de uitdagingen en problemen die de cliënt heeft meegebracht naar de sessie overwonnen, hoewel er geen ontvangen informatie is gedeeld tijdens de sessie.

Deze ervaring gebeurt vaak bij mensen die het niet gemakkelijk vinden om los te laten en om het kritische, analytische, controlerende deel van hun mind tijdelijk te laten wijken en te ontspannen. Interessant genoeg blijkt, dat vele mensen zichzelf op die manier beschrijven en uiteindelijk helemaal geen probleem hebben met loslaten en zich onder te dompelen in het proces. (Gebaseerd op ervaring QHHT-practitioners wereldwijd: 25% zijn kickstart sessies.)


Wat zeker is: iedere ziel heeft zijn eigen pad en eigen timing. Wat werkt voor de één is niet geschikt voor een ander en daarom zijn er verschillen in ervaring. Ze zijn allemaal nuttig. QHHT sessies zijn net zo individueel als de mensen die ze ervaren. Zelfs wij als practitioners kunnen niet voorspellen wat het Hogere Zelf gaat tonen en onthullen. Door de jaren heen hebben wij geleerd om op het Hogere Zelf te vertrouwen. Het weet wat het doet. Tijdens het samenwerken met het Hogere Zelf, kan niets worden geforceerd. Wat er gebeurt is wat nodig en mogelijk is voor elke cliënt. Onze ervaring is, hoe meer ontspannen en onbevooroordeeld de cliënt is voordat de sessie begint, hoe vruchtbaarder en prettiger de ervaring zal zijn. Geloven. Vertrouwen. Toestaan. Alles is mogelijk!


Priscilla Tielman/Mario Radinger

7 views0 comments

Recent Posts

See All

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben.

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben. Sommige mensen geloven, omdat ze niet visueel zijn, dat ze geen succesvolle QHHT sessie kunnen hebben. Misschien ben jij een van deze mensen. Als

Drukke Praktijk?

Drukke praktijk? Mensen die ik wel eens tegenkom en van vroeger ken of mensen waar ik mee in gesprek raak bijvoorbeeld op een verjaardag vragen mij wel eens wat ik voor de kost doe. Tja….als je dat da

bottom of page