top of page

Hypnose is niet eng!

Hypnose is niet eng!!

Ik ben verschillende keren uitgenodigd voor een beurs. Je zit daar dan met je tafeltje om informatie te geven of om een consult aan te bieden. Ik heb daar van tevoren goed over nagedacht. Een consult aanbieden met hypnose gaat natuurlijk niet werken op een beurs. Daar is het in de regel veel te druk voor en de persoon die in hypnose gaat zal niet in hypnose gaan als hij of zij zich niet comfortabel en ontspannen voelt. Hypnose gebruiken op een beurs is voor mij dus uitgesloten. Maar informatie aanbieden kan natuurlijk altijd. Dus heb ik dit een aantal keren gedaan.

Maar wat schetst mijn verbazing?

De mensen komen binnen en gaan tafeltje voor tafeltje langs. Soms lopen ze meteen door bij een tafeltje wat hen niet interesseert en soms blijven ze staan, voornamelijk bij de boeken en kaarten tafel. Maar dan komen ze langs mijn tafel en het is erg interessant wat ik dan zie. Eerst kijken ze aandachtig wat er op mijn tafel ligt, maar als ze dan het woord hypnose zien, zijn 9 van de 10 mensen binnen 2 seconden uit het zicht verdwenen. Alsof ik ze ter plekke ga hypnotiseren.

Ik vind dat zo ontzettend jammer! De meeste mensen weten niet hoezeer hypnose kan helpen met allerlei klachten, aandoeningen en patronen waar mensen onder gebukt gaan. Als ik de gelegenheid krijg om 10 minuten of een kwartiertje te vertellen over hypnose, denk ik dat er heel wat mensen zijn die geïnteresseerd raken. Er heerst een bepaalde misvatting over hypnose en dat is natuurlijk niet gek als je ziet wat er allemaal voor shows op tv te zien zijn. Mensen denken dat ze geen controle hebben als ze in hypnose zijn en dat ze tegen hun wil in allerlei gekke kapriolen gaan uithalen. Ook bestaat de angst dat je niet meer terug komt uit hypnose.

Wat een show hypnotiseur op tv doet is een leuke show neerzetten. Hij selecteert de mensen die graag hypnose willen meemaken. Ze moeten een krachtige verbeelding hebben, plezier willen maken, zich niet geremd voelen en zich goed kunnen concentreren. Hier let hij op bij zijn gewillige kandidaten. Daar ligt zijn focus. Hij kijkt ook naar lichaamstaal en na wat lollige minuten, waar hij het publiek in meeneemt, weet hij precies welke kandidaat het meest geschikt is om meteen in een diepe hypnose te gaan. En wanneer de hypnotiseur de kandidaat een suggestie geeft, zal de kandidaat deze aanvaarden omdat hij of zij plezier wilt maken.

Hypnose is een staat die voor 100% door de client moet worden toegestaan. Hij moet toestaan dat er dingen gebeuren. Als er een gedachte bij hem opkomt dat hij iets niet wilt, is hij meteen terug in het gewone bewustzijn. De meeste mensen weten dit niet. Alle hypnose is zelfhypnose. De client moet toestemming geven.

En hypnose is ook geen staat van slaap. Je geest is namelijk drie tot vierhonderd procent meer alert in de staat van hypnose. Dat lijkt in de verste verte niet op slaap. En je komt altijd terug uit hypnose. De geringste gedachte daaraan is al voldoende om je helemaal in je normale bewustzijn terug te brengen. Dus, hypnose is niet eng!

Gelukkig zijn er ook mensen die hypnose wel aandurven en uiteindelijk op mijn website terechtkomen. Zij weten wat hypnose zou kunnen betekenen voor hen. En zij weten de weg naar mijn praktijk te vinden.


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Ervaring bij praktijk Azura

Graag zou ik mijn ervaringen willen delen betreft mijn QHHT sessie bij Priscilla bij haar praktijk “Azura”. De boeken van Dolores Cannon lees ik al jaren. Ik vind ze werkelijk waar super fascinerend.

Bijzondere ervaring...

Wat een bijzondere ervaring.. Ook de terug reis naar huis. Hoe bijzonder dat ik klaarblijkelijk vaker ook getriggert wordt / afreis naar andere werelden / levels / levens, s’nachts, overdag. Hoe bijzo

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben.

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben. Sommige mensen geloven, omdat ze niet visueel zijn, dat ze geen succesvolle QHHT sessie kunnen hebben. Misschien ben jij een van deze mensen. Als

Comments


bottom of page