top of page

Hoe simpel is het om een succesvolle sessie te hebben.

Sommige mensen geloven, omdat ze niet visueel zijn, dat ze geen succesvolle QHHT sessie kunnen hebben. Misschien ben jij een van deze mensen. Als dat het geval is dan ben je misschien verbaasd te ontdekken dat je niets hoeft te 'zien' om toch een goede sessie te hebben of om toch helderheid te krijgen van je Hogere Zelf.

 

Hoe verder je bent in dit verhaal, hoe meer je begint te begrijpen dat wij allemaal in staat zijn om informatie te krijgen via onze zintuigen zonder erover na te denken hoe dat gebeurt. Het is makkelijk om 'zien' via ons innerlijk bewustzijn te verwarren met het 'zien' op een fysieke manier, door onze ogen te gebruiken. Stel je voor hoe het zou zijn dat de nodige antwoorden gewoon in je gedachten 'schieten' zonder te weten hoe dat gebeurt. Terwijl je dit leest, neem even een pauze en sta jezelf toe om terug te gaan in de tijd naar een prachtige dag waar je ontzettend veel plezier had en je je heel gelukkig voelde........... laat alle details naar de oppervlakte komen. Hoe deed je dat?

 

Kun je je herinneren hoe jouw favoriete gerecht ruikt? Of hoe een heerlijke cake of taart in de oven ruikt? Of hoe verse koffie ruikt? Kun je je je eerste kus herinneren? Kun je het geluid van je favoriete song herinneren of muziek die je graag beluisterde? Denk terug aan een tijd dat je jong was en je opgewonden was over een spannende gebeurtenis die zou plaatsvinden............ en sta jezelf nu toe je voor te stellen dat je iets in de toekomst gaat doen waar je erg naar uitkijkt.....

 

Hoe kwamen deze gedachten in je hoofd zonder dat je daarvoor meer hebt gedaan dan ze naar boven te laten komen? Hoe minder je het proces analyseert hoe vrijer je bent om je mind op een verrassende manier voor je te laten werken, zonder begrenzing. Als ik je nu vertel dat het ZO simpel is om toegang te krijgen tot je onbewuste herinneringen. Het is niet zo dat je aan jezelf moet bewijzen dat je visueel bent; het is meer de manier om de herinneringen toe te staan naar de oppervlakte te komen en dat kan op alle mogelijke manieren.

 

Sommige van onze herinneringen liggen zo diep begraven dat zij alleen naar de oppervlakte kunnen komen door te relaxen of doordat ze getriggerd worden door een geur of iets dergelijks. Zie je hoe groot de mogelijkheid is om indrukken te ontvangen op je eigen manier zonder het te bestempelen hoe je het doet? In je onderbewustzijn zit een ruime hoeveelheid aan persoonlijke informatie dat jou kan helpen wanneer je jezelf toestaat om te relaxen zodat het kan worden bevrijd. Je weet nooit wat er onder het oppervlak ligt van jouw bewustzijn, maar jouw mind herinnert zich alle betekenisvolle momenten in jouw leven.

 

Als een computerbestand bergt jouw mind deze informatie als data waar gemakkelijk toegang tot is via hypnose of diepe relaxatie. Het paradoxale van je verstand is dat het je toestaat om iedere dag heel veel informatie te absorberen maar alleen dat in jouw bewustzijn brengt wat relevant is voor jouw dagelijkse behoefte.

 

Herinneringen zijn opgehoopte 'pakketjes' met informatie die verbonden zijn met je emoties, met een tijd en een plaats of met hoe je je voelde wanneer datgene gebeurde. Het is dit allereerste oorspronkelijke gevoel dat deze informatie bezegelt in jouw historie van 'herinneringen', daarom zijn jouw herinneringen altijd subjectief. Laat dit even bezinken en je ontdekt dat wanneer een soortgelijk gevoel later wordt gevoeld, dat het is verbonden met de oorspronkelijke oorzaak en deze creëert geloofsovertuigingen die jou kunnen beïnvloeden op een schadelijke manier omdat deze 'feiten' steeds worden versterkt.

 

Al onze leuke en minder leuke dingen hebben hun historie ergens in het verleden; dit is een voorbeeld van onze fobieën die daar een gevolg van zijn zonder dat we ons bewust zijn van de reden of van het ontstaan daarvan.

 

Nu je deze informatie hebt gelezen, kun je zien dat je een succesvolle sessie kunt hebben omdat wij allemaal herinneringen opslaan. Daarom is het vanzelfsprekend dat je in staat bent om hier toegang tot te krijgen. Deze onbewuste herinneringen en hun oorsprong kunnen naar de oppervlakte gebracht worden, maar wat belangrijk is, is dat je jezelf toestaat om te relaxen en te vertrouwen op dit natuurlijke proces. Nu ben je vrij om jezelf in te beelden dat je een wonderbaarlijke, inzichtvolle en succesvolle sessie zult hebben.

Constatering van QHHT-practitioners wereldwijd.

QHHT maakt contact en interactie mogelijk tussen het Bewuste Zelf en het Hogere Zelf (innerlijke zelf). Dit wordt mogelijk gemaakt door het besluit van de cliënt om problemen en levensvragen aan te pakken en zich open te stellen voor de hulp en steun van andere niveaus van het bewustzijn. Hoe deze interactie plaatsvindt, kan voor elke cliënt verschillend zijn.

 

Enkele voorbeelden:

In de boeken van Dolores Cannon is de meest prominente vorm van interactie, de gesprekken met het Hogere Zelf via de gehypnotiseerde cliënt. Dit is de meest directe manier van het doorgeven van informatie volgens QHHT. Of deze vorm van interactie mogelijk is tijdens een sessie hangt zeer af van de cliënt. Een groot deel van de cliënten zijn in staat om zich volledig onder te dompelen in een begeleidend proces. Ze zijn in staat om te ontspannen en het kritische, analytische, controlerende deel van hun mind naar de achtergrond te verplaatsen. Dat maakt het mogelijk voor hun Hogere Zelf om zich tijdens de sessie te uiten via de stembanden. Deze prestatie moet door de cliënt worden uitgevoerd. De hypnotiseur kan het suggereren maar het kan niet worden gedwongen. (Gebaseerd op ervaring QHHT-practitioners wereldwijd: bij 70% van de cliënten.)

 

In andere gevallen kan het Hogere Zelf van de cliënt zijn wijsheid overbrengen via de zintuigen. Meestal gebeurt dit visueel, maar niet altijd. Scènes uit andere levens, uit de kindertijd en symbolische visioenen behoren tot het spectrum van mogelijkheden die kunnen worden gebruikt om de vragen van de cliënt te beantwoorden. Dit is mogelijk voor mensen die zichzelf toestaan om gehypnotiseerd te worden en zich in een trance kunnen laten gaan, maar waarbij hun kritische mind zich niet volledig opzij laat zetten om het Hoger Zelf aan het woord te laten. In trance is het innerlijk oog zeer ontvankelijk, vooral als deze capaciteit van nature sterk is of goed getraind is. Hetzelfde geldt voor innerlijk gehoor en innerlijk gevoel. Sensorische informatie kan ook worden ervaren naast de verbale communicatie. (Gebaseerd op ervaring QHHT-practitioners wereldwijd: ongeveer 60% van de cliënten ontvangt visuele of andere zintuigelijke informatie.)

 

Wanneer de bewuste mind noch verbale communicatie, noch sensorische informatie laat doorkomen van het Hogere Zelf, zal de sessie als een kickstart werken voor het manifesteren van eventuele grote en subtiele positieve veranderingen in de uren, dagen en weken na de sessie. De intentie voor contact en samenwerking is voldoende om toestemming te geven aan het Hogere Zelf om de noodzakelijke energetische veranderingen te initiëren. Beetje bij beetje, bijna ‘magisch’, worden de uitdagingen en problemen die de cliënt heeft meegebracht naar de sessie overwonnen, hoewel er geen ontvangen informatie is gedeeld tijdens de sessie. Deze ervaring gebeurt vaak bij mensen die het niet gemakkelijk vinden om los te laten en om het kritische, analytische, controlerende deel van hun mind tijdelijk te laten wijken en te ontspannen. Interessant genoeg blijkt, dat vele mensen zichzelf op die manier beschrijven en uiteindelijk helemaal geen probleem hebben met loslaten en zich onder te dompelen in het proces. (Gebaseerd op ervaring QHHT-practitioners wereldwijd: 25% zijn kickstart sessies.)

 

Wat zeker is: iedere ziel heeft zijn eigen pad en eigen timing. Wat werkt voor de één is niet geschikt voor een ander en daarom zijn er verschillen in ervaring. Ze zijn allemaal nuttig. QHHT sessies zijn net zo individueel als de mensen die ze ervaren. Zelfs wij als practitioners kunnen niet voorspellen wat het Hogere Zelf gaat tonen en onthullen. Door de jaren heen hebben wij geleerd om op het Hogere Zelf te vertrouwen. Het weet wat het doet. Tijdens het samenwerken met het Hogere Zelf, kan niets worden geforceerd. Wat er gebeurt is wat nodig en mogelijk is voor elke cliënt. Onze ervaring is, hoe meer ontspannen en onbevooroordeeld de cliënt is voordat de sessie begint, hoe vruchtbaarder en prettiger de ervaring zal zijn. Geloven. Vertrouwen. Toestaan. Alles is mogelijk!

Zit jij veel in je linker hersenhelft en overweeg je om een QHHT sessie te ondergaan?

Als jij geïnteresseerd bent in een QHHT sessie en je weet van jezelf dat je veelal in je linker hersenhelft zit dan is het goed om verder te lezen.

 

Eigenlijk kun je er niets aan doen. Je bent geprogrammeerd vanaf je geboorte tot nu om maar de helft van je normale hersenfuncties te gebruiken. Onze westerse maatschappij met zijn opvoedkundige instellingen en de overheid en onze werkplaatsen, heeft er voor gezorgd dat er een onderontwikkelde rechter hersenhelft is ontstaan. En dat geldt tevens voor onze intuïtie en onze verbeelding, wat jammer genoeg in ons nadeel is. Denk aan de momenten in je kindertijd dat er tegen je werd gezegd om niet zo met je hoofd in de wolken te lopen. Of dat er geen monsters in de kast zitten. Of dat je onzichtbare vriendje niet bestaat. Of dat je moest stoppen met dagdromen. Of dat je moest stoppen met net te doen alsof of met verhaaltjes te verzinnen. Vreemde dingen werden bestempeld als een toevalligheid of een hersenschim. Wat je ouders, leraren en anderen deden, was ervoor te zorgen dat de helft van je hersenfuncties werd uitgezet. Dit is (meestal) niet bewust gedaan. Zij leerden jullie hetzelfde als wat zij geleerd hadden in hun jeugd. En natuurlijk hebben we onze linker hersenhelft nodig. Zonder dit zouden veel dingen in het leven chaotisch en ongeorganiseerd worden. Maar wat we werkelijk nodig hebben is balans.

 

Dus we hebben wat werk te doen om de programmering dat ‘de linker hersenhelft het enige is dat belangrijk is’ wat ongedaan te maken. En dat is mogelijk. Wanneer je een leven leidt dat overheerst wordt door logica en analyseren, leef je voornamelijk vanuit je linker hersenhelft. Je kunt je hersenen zien als dat het wordt aangewakkerd door een dubbele motor, als een vliegtuig met slechts één werkende motor. Als je heel methodisch, logisch en analytisch bent dan zal je rechter hersenhelft waarschijnlijk zijn als een roestige motor. Deze dient weer gesmeerd te worden, geolied, het moet weer worden voorzien van brandstof om de rechter hersenhelft weer aan de praat te krijgen voor jouw QHHT sessie. En dat kun je. Jouw rechter hersenhelft wacht totdat jij de motor weer start om het wakker te maken. Dat kun je nu meteen doen.

 

Er zijn verschillende manieren om je rechter hersenhelft wakker te maken. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen beginnen met je tanden te poetsen met je linkerhand. En probeer eens te oefenen met visualiseren. Maar er is één ding dat heel belangrijk is om te doen om een succesvolle sessie te hebben. Het is iets dat je moet horen, verwerken en integreren voordat je een afspraak maakt. Het is nodig dat je dit volledig accepteert om uit je links georiënteerde programmering te breken. Dus wat dien je te doen? Je moet je verbeelding voor 100% vertrouwen.

 

Dus, vertrouw erop. Je dient er zo op te vertrouwen dat je mogelijk iets moet doen dat voor iemand die vrij veel in zijn linker hersenhelft zit, waarschijnlijk belachelijk zal klinken. Je moet er in toestemmen om gewoon te verzinnen.

 

Verzinnen. In wezen verzin je een dagdroom samen met mij en ik beloof je, wanneer je in die dagdroom durft te springen en je mij toestaat jou te helpen, te gidsen, dan zal je beslist de deur openen naar jouw Hogere Zelf, jouw Ziel en zal je tenslotte de antwoorden vinden die je zoekt en de healing ontvangen die je zocht. Jouw Hogere Zelf, communiceert iedere nacht met jou in je dromen. Het communiceert met je via waarschuwingen vooraf, via je onderbuikgevoel, in dagdromen, via je verbeelding, in symbolen en verhalen en fantasieën. In de sessie willen we graag praten met jouw Hogere Zelf en niet met jouw analytische-iedere-dag-linkse- bewuste-hersenhelft. Je kunt geen toegang krijgen tot jouw Hogere Zelf via logica of beredeneren. Analyseren zorgt ervoor dat het wegzakt of vervaagt. Lees het volgende maar eens: 

Een paar jaar geleden vond er tijdens een training in Arkansas met Dolores Cannon een opmerkelijke healing plaats. Bij deze vrouw, nu ook een QHHT practitioner, deed Dolores een sessie voor de hele klas. Tijdens de sessie toen Dolores het Hogere Zelf van haar vroeg om ernstige spasme en slokdarmontsteking te helen dat haar leven ondraaglijk maakte, begon haar analyserende mind te twijfelen en begon dus te twijfelen aan het proces. Deze vrouw die daar als demonstratie lag, was zich er terdege van bewust dat er studenten aan het observeren waren die notities maakten. Op dat moment voelde en merkte haar analyserende mind, haar ego, het Hogere Zelf niet. Ze luisterde aandachtig en wachtte totdat er iets magisch zou gebeuren maar voelde …. niets! Toen herinnerde ze wat Dolores in de klas had verteld over je verbeelding gebruiken. Ze voelde dat dat haar enige mogelijkheid was. Ze begon gewoon ‘te verzinnen’. Ze vond dat ze onmogelijk Dolores en de klas kon teleurstellen. Dus ze deed het. Ze begon te verzinnen. Terwijl ze begon met het creëren van een verhaal in haar mind, zag ze plotseling, in haar mind, een zwarte stroom haar keel verlaten. Ze stond versteld. Toen ze weer wakker was, in haar dagelijkse bewustzijn, had ze geen pijn meer in haar keel! Haar spasme en slokdarmontsteking, een probleem dat ze al jarenlang had, waren verdwenen en zijn niet meer teruggekomen. Dus toen zij voor de (schijnbare) gesloten deur van haar Hogere Zelf stond, gebruikte zij haar verbeelding om deze deur te openen en er toegang tot te krijgen. Door te verzinnen!

 

Begrijp en realiseer - hoe meer je jezelf opent voordat je hier komt, hoe meer je oefent en toestaat, hoe meer je verhalen verbeeldt, hoe meer je dagdroomt, hoe meer je mediteert, hoe beter het resultaat in de sessie. En het allermooiste wat ik kan zeggen over je rechter hersenhelft en zijn functie is: je kunt niets ‘verkeerd’ doen. Het enige dat je zou kunnen doen is je te verzetten en dan gebeurt er niets. Het is dus helemaal aan jou.

 

Notitie: Veel cliënten die extreem veel in hun linker hersenhelft zitten, lukt het om een succesvolle QHHT sessie te hebben, zodra de vastbeslotenheid maar aanwezig is om toe te staan en te vertrouwen in het proces en mijn tips opgevolgd worden. Dan heb je een succesvolle sessie. Het Hogere Zelf is gretig om jou te helpen jouw levenstaak te herinneren en je daar weer mee te verbinden.

Hoe meer je je verbindt met je Hogere Zelf:

- hoe meer de werkelijke ‘jij’ verschijnt

- hoe sneller je de juiste keuzes zult maken voor JOU

- hoe sneller je jezelf ontwikkeld op jouw pad

bottom of page